kávička s ...

… S(t)vory z Kuchyne

S(t)vory z Kuchyne


.. s (asi prvý krát ani neviem ako niekoho opísať, tak sú úžasne neopísateľné 🙂 ) .. mladými, fajnými a vtipnými babamy Maťkou a Adel .. o ich blogu S(t)vory z Kuchyne … o ich super 2. mieste na bloger roka, varení a obľúbených receptoch a o tom ako majú radi aj iných foodblogerov ..

     1.Maťka a Adel, tak v prvom rade by som Vám chcela strašne pogratulovať k druhému  miesto na oceňovaní Bloger roka 2015. Skvelý úspech. Ja sa ani nečudujem. Ale čo to pre  Vás znamená a ako ste sa cítili, keď Vás vyhlásili?

Velice prevelice ďakujeme. Aaaaale my sa práve čudujeme neskutočne, pretože na Slovensku je mnoho skvelých a kvalitných blogov, ktoré si to zaslúžia minimálne tak ako my, keď nie viac.. 🙂 Na jednej strane sa úprimne veľmi tešíme, že sa nám podarilo vyhrať 2. miesto a na druhej strane nám je aj trochu smutno, že sa do finále nedostali iné kvalitné blogy a že je v tomto táto súťaž tak trochu neférová. No a ako sme sa cítili? Šokované, šťastné a išli sme na to pódium ako také zhypnotizované mátohy.. vypnutý príjem a v hlave len „Ic si po tú cenu, pekne sa usmievaj a nebuď trápka, nezakopni a poďakuj..“ :))))) Samozrejme sme sa zabudli pekne postaviť vedľa seba a nechať sa odfotiť.. :))))

     2.Váš blog St(v)ory z Kuchyne  patrí  určite medzi moje obľúbené. Máte neskutočný talent zaujať, vtipne a trefne písať a posúvate foodblogovanie do iných, veselších sfér. A nehovoriac o krásnych fotkách a chutných receptoch. Čo bolo takým spúšťadlom  na založenie foodblogu?  Koho to bol nápad, keďže ste dve? 

 Joooj ďakujeme, toľko chváľ, až sa nám klávesnica z toho červená… 😀 Spúšťačom bola Adel… Došla, že no a čo keby sme my začali blogovať? A do týždňa sme fičali.. :)) Takže to bol taký rýchlokysko tento náš blog.. 🙂

     3.Ako som spomínala ste dve baby. Prečo ste sa práve vy dve dali dokopy na založenie foodblogu a v čom vidíte výhodu takéhoto tímového pečenia a blogovania?

No my dve sme sa dali dokopy, lebo Piškóta (Maťa) je priateľka Adelinho brata.. takže sme takmer švagriné už 8 rokov.. 🙂 Často sme na jednom mieste, obe milujeme variť a piecť, obe sme šalené blíženky, tak prečo nie? A výhoda? No určite to máme jednoduchšie. Sme na pečenie dve, takže si to striedame. A druhá obrovská výhoda je, že keď jedná nemá chuť alebo nevládze, druhá to potiahne. 🙂 No a potom to má samozrejme aj občasné nevýhody.. ale na to si sa nepýtala.. :))))))))))))

     4.Od kedy funguje Váš blog a čo Vás najviac na tom baví? 

 Náš blog funguje rok a pol, asi od Októbra 2014. A čo nás baví? No všetko predsa.. Variť, piecť, fotiť, stajlovať, nakupovať veci na stajlovanie.. 😀 a samozrejme nás veľmi baví a dodáva energiu, často aj na to aby sme v tom vôbec pokračovali, to, že to máme pre koho robiť. Že sú tu ľudia, ktorí nám píšu, ktorých už poznáme často po mene, ktorí sú rovnako šibnutí ako my, napíšu len tak, alebo sa pochvália ako sa im niečo podarilo alebo teda občas aj nepodarilo.. 🙂 To je na blogovaní naozaj super.. zrazu máte nových priateľov, ktorých by ste ináč nikdy nestretli.. 🙂

    5.Sledujete  iných foodblogerov, najmä slovenských?  Máte aj svojich obľúbencov?

Samoškaaaa, veď bez toho to ani nejde. A nielen ich sledujeme, ale s mnohými sa aktívne stretávame, alebo si minimálne pravidelne píšeme. 🙂 Osobne si myslíme, že bloggeri by sa mali spájať a pomáhať si, stretávať sa, zabávať sa spolu a pracovať na projektoch. 🙂 Sme ľudia, ktorých spája rovnaká záľuba, to by z nás malo robiť partiu ľudí, ktorá sa vie minimálne dobre porozprávať.. 🙂 A obľúbencov máme, ale je ich veľa. Každý má niečo iné do seba, čo nás na danom bloggerovi alebo blogu priťahuje a páči sa nám. Maťka z The Story of a Cake má krásne mood fotky, ktoré sú mne Piškóte blízke. Coolinari majú pre nás takú tú domácu kuchyňu, v čom sú úplne origoš. Maceklab je kvalitný škandinávsky vlk s fotkami a jedlom, ktoré sa dá považovať pokojne za umenie. Lapetit má krásne svetlé foto. Kači z Eat and Love je expertka na zdravé veci a wastefree problematiku. Miška z Dare to Cook je proste cukrárka od kosti s fotkami, z ktorých ide domovský feeling. 🙂 A milión ďalších.. no boli by sme tu dlho veruže.. No a keď môžem ešte, tak veľmi sympatické sú mi blogy, ktoré majú málo followerov a ich majitelia sú extra vytrvalí a ja niekedy nechápem, prečo ich tak málo ľudkov sleduje.. napríklad moja obľúbená kočka Moni Brandtová z blogu Peonies & Cupcakes.. týmto ju pozývam na čaj.. Piňa Coladu.. :DD

     6.Na Vašom blogu môžeme nájsť kopec rôznych a zaujímavých receptov.  Má jedna bližšie k sladkostiam a  druhá k slanostiam ? Ako sa dohadujete čo práve ukuchtíte či upečiete?

No neuveríš, ale presne tak to je.. Adel je slanosťový typ a Piškóta sladkôstkový typ. A keď Adel pečie sladké, tak väčšinou čokoškové. Navyše Adel je alergik na kadejaké ovocie a orechy, takže asi aj preto je jednoduchšie robiť slané veci. Dohadovať sa veľmi nedohadujeme. Adel zahlási, že niečo pečie, Piškóta odfotí a Piškóta ani nehlási, len si upečie a odfotí.. 🙂

     7.Aké súVaše3 ingrediencie, bez ktorých by Vaša kuchyňa takpovediac neexistovala ?

Maslooooooooo, Čokoškaaaaa a smiech. :))))))))

     8.Na ľudí,  ktorý čítajú a sledujú Váš blog pôsobíte veselým dojmom.  Povedzte nám o sebe niečo viac.

Nooo to dávaj pozor, lebo nám ukecaným stvorám keď povieš povedzte niečo viac, tak tu budeme do zajtra. :)))))) Ale tak obe sme blíženky, sme šibnuté, strašne veľa kecáme, radi varíme. Adel má mini Romanka a čaká nový prírastok, Piškóta má mačku a nič nové nečaká.. 🙂

     9.Vaše  fotky sú úžasné. Do nedbalých detailov nastajlované.  Krásne sa hráte so svetlom . Čo je pre Vás pri fotení najdôležitejšie? Prezradíte nám jeden či dva svoje triky? (Ostatné triky si nechajte na ďalší workshop o fotení a foodstylingu, ktorý verím, že čoskoro príde:) ) 

Noooo tak to ďakujeme.. Práveže ja Piškóta furt vravím, že booože bože na tie foto na blogu sa ani nepozerajte, lebo to ja vždy desne odfláknem, keďže nado mnou stojí svorka hladných vlkov a úprimne, často sa mi ani nechce už po varení.. 🙂

Ale teda najdôležitejšie je podľa mňa vedieť pracovať so svetlom, mať statív a vedieť aspoň základy práce s grafickým programom. 🙂 A triky a tipy? To je extra ťažké, vždy to závisí od toho, čo chcete na foto dosiahnuť, ale tak keby som mala vytiahnuť jeden.. tak jednoduché heslo keep it simple. Či už sa to týka farieb, vzorov, jedla alebo doplnkov. 😉

     10.Keď už sme pri tom workshope. Povedz nám Maťka, ako teda dopadol ( určite mega super) a čo ďalšie ešte chystáte s Maťkou  z The Story of a Cake ?

Workshop bol jedna paraaaaaaaaaadna vec.. Samozrejme, že sme sa obávali, ako to dopadne, alebo bolo to úžasné.. ľudia, atmoška, prostredie. Proste lepšie to ani dopadnúť nemohlo. 🙂 Tešíme sa, že ľudia majú záujem o ďalší, pretože nás to naozaj baví a napĺňa. 🙂 A čo teda chystáme.. no minimálne snáď čoskoro ďalší workshop a v blízkej dobe našu spoločnú knihu Príbehy z Kuchyne, v ktorej budú okrem receptov, aj názorné ukážky ako na styling a fotenie. 🙂

     11.Stane sa Vám občas v kuchyni aj nejaká katastrofa či funny zážitok?  Máte nejaký konkrétny?  

Jasnačkaaaaaaaaa…. 😀 Piškóte pravidelne, lebo je lajbavá.. takže vždy všetko zhodí, je schopná si zhodiť na dokončenú tortu handru a podobne. 😀 Naposledy napríklad pri fotení vykydla celý tanier naplnených pusiniek na zem.. :))) Aj si to fotíme občas, možno raz postneme sériu katastrof… :))))

    12.Ktorý  z receptov z Vášho blogu je Vašou srdcovkou a ktorý je taký, že si ho robievate  často znova a znova,  lebo sa ho neviete dojesť ?

Fuuuha tak toto je ťažká otázka.. ! Ale napríklad Osiaky sú výýýbornééééé..alebo Domáce Burgre, Tiramisu, Creme Brulee.. mňam!

     13.Ste skvelé  foodblogerky! Máte aj nejaké plány do budúcnosti s blogom, varením a fotením jedla? Čo by ste chceli ešte dosiahnuť v oblasti foodblogovania , foodstylingu či fotenia? 

Och och ďakujeme.. 🙂 Plány? Už si musíme nacvičiť nejakú odpoveď na túto otázku, lebo v poslednej dobe padla niekoľko krát… 😀 Úprimne nejaké konkrétne plány nie sú… sú sny, ktoré ale ostávajú snami a máme ich asi všetci bloggeri.. 🙂 Ja Piškóta som nesmierne šťastná, že vďaka foodblogu môžem fotit knihu Mirke Kalisovej, ktorá vyjde snáď čoskoro. Že mám možnosť spolupracovať s Ringierom ako foodstylista na skvelej knihe Recepty zo života, že pracujeme s úžasnou Maťkou z The Story of a Cake, s ktorou sa mi neuveriteľne dobre pracuje, na vlastných projektoch a že nám ten náš blog zatiaľ fičí.. 🙂 Takže ak to pôjde takto ďalej a bude sa to pomaličky prípadne ešte zlepšovať, tak budeme šťastné a vďačné..:)))

Ďakujem Stvorám Maťke a Adel za rozhovor no a čo im popriať? Nech sú stále tak vtipné, veselé, a plné nápadov na parádne pečenie a varenie. A ešte kopec vtipnosti a fajnovej výrečnosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *