vegetariánske/vegánske

Letný šalát s reďkovkami, novými zemiakmi a kôprom

V lete sa hádam aj 3/4 času prestravujeme vďaka šalátom. Na prvý pohľad pre niektorých možno jednostranná a nudná strava. Avšak, do šalátov dokážem prepašovať toľko super zdravých vecí, že vlastne za každým je šalát iný, pestrý, chuťovo zaujímavý a veľmi rýchlo stráca nálepku nudný,či diétny. Tento šalát je o nových zemiakoch, kôprovom dipe, reďkovke, vajíčkach a avokáde. Je úplne skvelý a spokojne do neho môžete prepašovať aj iné zdravé veci. Napríklad cícer, morčacie mäsko, tempeh a iné Vaše obľúbené potraviny. Takto sa z neho stáva plnohodnotné jedlo a určite poteší aj Vaše návštevy. A aké sú Vaše obľúbené kombinácie šalátov?

Ingrediencie (pre rodinu)

  • 400g nové zemiaky
  • 80g uvarená fazuľa
  • 5 PL jogurt
  • 1 PL olivový olej
  • 1PL kôpor
  • 1 avokádo
  • 10ks reďkovka
  • 3 vajíčka
  • čerstvá bazalka, čerstvý koriander

 

Postup

  1. Nové zemiaky si umyjeme, zľahka pošúchame, pokrájame na plátky  a dáme variť do osolenej  vody. Nové zemiaky sa nevaria príliš dlho.
  2. Vajíčka si uvaríme natvrdo
  3. Reďkovky si umyjeme a pokrájame na kolieska.
  4. Avokádo si prerežeme napoly, vyberieme kôstku, ošúpeme a nakrjájame na drobné kocky.
  5. Jogurtovú zálievku si pripravíme tak, že zmiešame jogurt s olivovým olejom a kôprom, osolíme a mierne okoreníme.
  6. Do misy dáme uvarené zemiaky. zalejeme jogurtovým dipom, pridáme reďkovky, avokádo, fazuľu, čerstvú bazalku a koriander. Na vrch dáme vajíčko.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *