nátierky,  základné

Hruškové maslo

Poznáte hruškové maslo? Že nie? Či áno? Tak ako teda? Ja som ho robila prvý krát v živote a už nikdy neprestanem! Je úžasné, jemné a zjedla by som ho celé iba ja sama! Vážne! Jemná chuť hrušiek v kombinácíi s poctivým maslom vyčaruje tú naj nátierku na palacinky, sladké toasty alebo môže tvoriť plnku do koláčikov. Alebo si ho naberiete úplne jednoducho na lyžicu a jete. Uznávam, úplne zdravé to s tým maslom možno nie je, ale máte vyjedať nutellu alebo iné sladké vecičky, radšej si dajte lyžičku hruškového masla. A super je, že masla si viete pridať koľko chcete. Ak nepridáte žiadne, máte výživu vlastne, pridáte viac, máte maslo a pridáte ééééšte trošku viac, hruškové maslo bude ozaj maslové. Mne vyhovuje množstvo 60g. Pridala som aj úžasnú a kvalitnú vanilku SONNENTOR. Má úžasnú arómu a je to poctivo pravá vanilka, žiadne lacné náhrady ako vanilková aróma, ktorá sa okolo vanilky ani nemihne. Ja používam buď poctivý vanilkový extrakt a vanilkové lusky, ale po novom je môj favorit táto malá krabička vzácnej vanilky!

A viete, čo som z použitím hruškového masla pripravila? Bezlepkové palacinky a kysnuté čoko-hruška slimáky. Takže, šup na hrušky, pripravte si túto dobrotu a ja Vám zatiaľ spíšem recept kam s týmto hruškovým zázrakom 🙂 .

Ingrediencie

  • 6 hrušiek
  • 1 PL masla
  • 1 PL citrónová šťava
  • 1/2 ČL vanilkový prášok SONNENTOR alebo vanilkový lusk
  • 40g trstinový cukor (ak máte hrušky menej sladké, môžete cukru trošku pridať)
  • 50-100g maslo, ja som dala 60g

 

Postup

  1. Hrušky si ošúpeme a nakrájame na plátky.
  2. Na panvici si rozpustíme lyžicu masla, pridáme citrónovú šťavu, trstinový cukor, vanilku a nakrájané hrušky.
  3. Necháme variť na miernom ohni cca 15-20 minút do kým sa hrušky nerozvaria.
  4. Odstavíme z ohňa, necháme 10 minút odstáť.
  5. Do mixéra dáme celú hruškovú zmes a poriadne mixujeme, až kým nám nevznikne jednotná hmota.
  6. Postupne pridáme na plátky nakrájané maslo a tiež mixujeme do hladkej hmoty. Masla pridajte podľa toho, aké pevné chcete mať hruškové maslo po stuhnutí.

 

 

 

3 komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *